A hétvégi megtorpanást követően nincs sok idő a bánatra, a hibák elemzésére, hiszen kedden a Király Kupában máris egy roppant erős ellenfél, az FC Sevilla vár a katalán alakulatra.

Nem valószínű, hogy áldották az égieket az FC Barcelona vezetői és szurkolói a nyolcaddöntők sorsolását követően, hiszen talán az egyik legnehezebb ellenfelet kapták, ráadásul ha sikerülne kiharcolniuk a továbbjutást, egy újabb komoly ellenfél, a Valencia vagy a Deportivo vár majd rájuk a negyeddöntőben. Addig azonban még háromszor is muszáj meccselniük a Sevillával, ugyanis a sors fintora, hogy a bajnokságban is éppen a jövő hétvégén találkoznak majd a felek. Ugyanakkor azt is nyugodtan gondolhatják a blaugrana hívei, hogy soha jobbkor, hiszen a Sevilla egyáltalán nincs meggyőző formában, legutóbbi négy bajnokiján mindössze négy pontot gyűjtött, így visszacsúszott a tabella ötödik helyére, ráadásul sérülések és betegségek tizedelik a csapatot, Manolo Jiménez edző tehát egyáltalán nincs könnyű helyzetben. A már korábban sérültekhez (Fabiano, Kanouté, Sánchez, Varas, Zokota, Tom de Mul, Fazio és Acosta) a hétvégén csatlakozott még Squillaci és Adriano, ám Escudé felépült gyomorrontásából, így ő már ott lehet holnap a Camp Nou gyepén. Mindezek mellett a statisztika sem a vendégek mellett szól. Legutóbb 2007 márciusában nyertek a Barca ellen, tavaly például oda-vissza egy "laza" 0-7-et kaptak tőlük a bajnokságban. A kupában sem az ő javukra billen a mérleg: eddig 22 mérkőzésen 15 vereséget szenvedtek el, 3 döntetlent játszottak, és csupán 4 alkalommal sikerült nyerniük a Katalán Óriás ellen, mindezt 28-49-es gólkülönbséggel (az ő szemszögükből).

Pep Guardiola dolgát ugyan ennyi nehézség nem keseríti, de a teljesség kedvéért megjegyezzük, hogy Alvés kisebb gyomorfájdalomra panaszkodott hétvégén, Abidalnak pedig kissé meghúzódott a bal combja. A tavalyi évből kiindulva egyébként valószínűleg sok helyen változtat majd Pep az eredeti kezdőhöz képest, de Iniesta és Messi szereplésére szinte mérget lehet venni, hiszen előbbi csupán mintegy fél óra lehetőséget kapott a Villareal ellen, míg utóbbi még nem mutatkozott be idén tétmérkőzésen. A kapuban a szokásoknak megfelelően Pinto állhat majd, a mezőnyjátékosokat azonban nehéz megjósolni. Talán Abidal és Xavi kap most pihenőt, ellenben Busquets (Touré és Keita távollétében) gyakorlatilag egész januárra bérelt hellyel rendelkezik.

FC Barcelona – Sevilla CF
Barcelona, Camp Nou
január 5., 22:00 (tv: Sportklub)

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Pinto- Alvés, Puyol (Márquez), Piqué (Csigrinszkij), Maxwell- Busquets, Iniesta, Dos Santos (Xavi)- Messi, Krkics (Ibrahimovics), Pedro (Henry)

További párosítások:

Hércules-Osasuna
Celta Vigo-Villarreal
Recreativo Huelva-Atlético Madrid
Málaga-Getafe
Rayo Vallecano-Mallorca
Alcorcón-Racing Santander
Valencia-Deportivo La Coruna

Online streamek (közvetlenül mérkőzés előtt keresd!):

www.myp2p.eu/competition.php

rojadirecta.com/


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr921641793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása