Amellett, hogy az FC Barcelona gárdája játszotta az egyik legtöbb tétmérkőzést a 2009-es esztendőben, nem akármilyen tempóban folytatja az eröltetett menetet 2010-ben sem. A kupamérkőzések sikerétől függően ugyanis hét vagy akár kilenc (!) csata is várhat rá januárban.

Ennek okán már meg is kezdte felkészülését a Pep-csapat, nem sok idejük maradt hát a pihenésre a játékosoknak. Ez alól kivételt képeznek a tengerentúli légiósok (Alvés, Maxwell, Milito, Messi és Márquez), ők ugyanis a tavalyi évhez hasonlóan ezúttal is kaptak egy kis extra szabadságot, és csak 2-án kötelesek csatlakozni a kerethez. A két afrikai pedig (vagyis Touré és Keita) a január 10. és 31. között megrendezendő Afrikai Nemzetek Kupáján lesz majd érdekelt, így az ő pótlásukról is gondoskodnia kell Pepnek. Ennek érdekében négy fiatal játékost is felhívott az első kerethez: Jonathan Dos Santost, Victor Vázquezt, Thiago Alcántarát és Gai Assulint. Velük készül hát a gárda a Villareal ellen, ahol valószínűleg nem jutnak szóhoz a nem Európában játszó légiósok, bár tavaly Alvés "a reptérről beesve" is lehetőséget kapott, szóval ezt sem állíthatjuk biztosan. A hétközi, Sevilla elleni kupaütközetre azonban már mindenki a fedélzeten lesz, amire nagy szükség is van. Jó hír még a katalánok számára, hogy a klub vb-n megsérülő Iniesta is elkezdte már a munkát, így akár már a Villareal ellen is a csapat rendelkezésére állhat.

Az FC Barcelona januári programja:

2010. január 2., 20:00, La Liga - FC Barcelona - Villareal (Sport1)

2010. január 5., 22:00, Copa del Rey - FC Barcelona - Sevilla FC (Sportklub)

2010. január 10., 21:00 La Liga - CD Tenerife - FC Barcelona (Sport1/2)

2010. január 13., Copa del Rey - Sevilla FC - FC Barcelona (Sportklub)

2010. január 17., La Liga - FC Barcelona - Sevilla FC (Sport1/2)

Kupatovábbjutás esetén:

2010. január 20/21., Copa del Rey - Valencia/Deportivo - FC Barcelona (Sportklub)

2010. január 24., La Liga - Real Valladolid - FC Barcelona (Sport1/2)

Kupatovábbjutás esetén:

2010. január 27/28., Copa del Rey - FC Barcelona - Valencia/Deportivo (Sportklub)

2010. január 31., La Liga - Sporting Gijón - FC Barcelona (Sport1/2)


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr771630467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása