Noha már évekkel ezelőtt született megállapodás arról, hogy az FC Barcelonának részt kell majd vennie egy barátságos mérkőzésen Kuvaitban, erre a sűrű program miatt mindezideáig nem tudtak sort keríteni. Ma azonban lejátszották a találkozót, méghozzá a helyi Kazma SC ellenében.

A meccsen nem vehettek részt a legnagyobb sztárok, hiszen Messi, Xavi, Iniesta és Alvés Zürichbe repültek, hogy részt vegyenek a FIFA gáláján, ahol ráadásul előbbi három játékos a lehetséges jelöltek között volt az év játékosa szavazáson, valamint  Keita, aki legalább három hétre kidőlt a sorból a klub világbajnokság döntőjében elszenvedett sérülése folytán. Ellenben több fiatal is csatlakozott a kerethez, hiszen Víctor Vázquezt, Marc Bartrát, Andreu Fontàst, Thiago Alcántarát és Oriol Romeut Pep egyaránt a nagy csapathoz irányította. A védelem tengelyében pedig újfent bevetésre került Gabriel Milito, aki év közben már szerepelt egy barátságos mérkőzésen a Bolivar ellenében.

A várakozásoknak megfelelően a Barcelona irányította inkább a mérkőzést, sokkal többet birtokolta a labdát ellenfelénél, de rendre kihagyta kínálkozó lehetőségeit. Ebben főképp Krkics járt élen. A 80. percben aztán mégis az ifjú szerb-katalánnak sikerült megszereznie a vezetést: Remekül tört be a tizenhatoson belülre Touré labdájával, és a kissé kinnálló kapus fölött elegánsan emelt a hosszúba. Alighanem jót tett az idén viszonylag többet mellőzött csatár önbizalmának ez a gól.

Mikor már úgy tűnt, hogy a Barca nyeri a mérkőzést, a Kazma erőfeszítéseit siker koronázta: a 92. (!) percben Zafiri használta ki a katalán védelem bizonytalankodását, és Pinto mellett a kapu közepébe passzolt.

Ily módon a Barcának sajnos nem sikerült győzelemmel zárnia az évet, de azt hiszem, egyetlen szurkolójuknak sem lehet oka elégedetlenségre. Rossz hír azonban a katalán szimpatizánsok számára, hogy a remek teljesítményt nyújtó Jeffren izomszakadást szenvedett, így előreláthatólag négy-öt hetes kényszerpihenő vár rá.


Kazma Sporting Club - FC Barcelona 1-1 (0-0)
Dubai, Al-Sadaqua Stadion

Kazma Sporting SC: Kankony- Nasser, Khaled, Sandro, Ali, Onezy, Nawaf, Dafiri, Faraj, Tarek és Al-Fahd

FC Barcelona: Pinto- Bartra, Marquez, Thiago, Jeffren (Touré 48.), Vazquez (Fontas 55.), Krkics, Milito (Romeu, 62.), Maxwell, Dos Santos és Csigrinszkij

Gólszerzők: Zafiri (92.), illetve Krkics (80.)

Krkics gólja videón:

 

hotfile.com/dl/21410656/819c691/Kazma_Barcelona_0_1_Bojan.wmv.html (letölthető verzió)

 

Tekints meg egy videót a Barca szívélyes kuvaiti fogadtatásáról:

 


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr621613788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása