_Colos 2009.12.19. 16:23

Nehezen, de megvan!

A várakozásoknak megfelelően (vagy talán még annál is inkább) megszenvedett az FC Barcelona csapata a Libertadores-kupa győztes Estudiantes-szel. Végül Pedro és Messi gólja a győzelmet jelentette a katalán gárdának, így a futball történelme során először sikerült hibátlanul - vagyis minden lehetséges trófeát begyűjtve zárniuk az évet.

Guardiola semmit nem bízott a véletlenre: ismét bizalmat szavazott Henrynak a támadosor bal oldalán, középen pedig újfent Busquets kezdett Touré kárára, a sérült Iniestát pedig Keita helyettesítette.

A várakozásoknak megfelelően nagy elánnal kezdett a Blaugrana: Xavi szerezhetett volna gólt a 8. percben, ha nem túl önzelten, de középre tett labdája pontatlannak bizonyult. A találkozó 32. percében ismételten a katalán középpályás került helyzetbe a tizenhatoson belül, és noha Albil kapus a középpályás lábát találta el, tizenegyes helyett kirúgással folytatódhatott a mérkőzés. Öt perccel később aztán érkezett a hidegzuhany a katalán gárda számára: Puyol feje föltött szállt el egy jobbról érkező beadás, a nem túl határozott Abidalt megelőzve pedig Mauro Boselli fejelt a tehetetlen Valdés mellett a kapu jobb oldalába. 0-1!

Még magasabb fokozatra kapcsolt ezután a Barca, és a találkozó kezdett kísértetiesen hasonlítani a Chelsea elleni BL-elődöntőre- hiába támadott szinte megállás nélkül a Katalán Óriás, próbálkozásaikat nem kísérte siker. Ibrahimovics szerezhetett volna látványos gólt a 43. percben, de ollózó mozdulata nem járt sikerrel. A második félidőben aztán Guardiola hamar cserére szánta el magát. Érkezett Pedro Keita helyére, így már négy csatár rohamozta az ellenfél kapuját.

Az egyenlítésre aztán egészen a mérkőzés 89. percéig várni kellett: Ekkor az immár középcastárt játszó Piqué csúsztatott meg egy labdát a tizenhatoson belül, az érkező Pedro pedig Albil kapus feje fölött a hálóba továbbított. 1-1!- mindenki készülhetett hát a hosszabbításra.

Az Estudiantesnek ezután sem igazán sikerült helyzeteket kialakítania, ellenben a Barcelona a hosszabbítás második félidejében megszerezte a mindent eldöntő gólt! Dani Alvés sokadik próbálkozása ezúttal embert talált, és Messinek sikerült mellel (!) a hálóba paskolnia a labdát. 2-1!

A hátralévő időben aztán nem borult fel a papírforma, és ha borzalmasan nehezen is, de a katalán gárdának végül sikerült bezsebelnie idénybeli hatodik trófeáját, és ezzel történelmet írnia, hiszen korábban egyetlen egy klubcsapat sem volt képes hasonló bravúrra!

Hétfőn 17:15-kor még egy barátságos találkozó vár a csapat ma pályára nem lépő részére a Kazma SC ellenében, aztán egy rövid szünet következik a keret tagjai számára, hiszen január 3-án folytatják majd az erőltetett menetet a Villareal ellenében. Folytatás tehát jövőre a spanyol bajnokságban, és addig is lehet ízlelgetni a "hatkupás Barcelona" szóösszetételt...

FC Barcelona - Estudiantes La Plata 2-1 (hosszabbítás után)
Abu- Dhabi,  Bin Zayed Stadion
42.000 néző
Vezette:
Archundia (mexikói)

FC Barcelona: Valdes- Alves, Pique, Puyol, Abidal- Xavi, Busquets (Touré 79.), Keita (Pedro 45.)- Messi, Ibrahimovic, Henry (Jeffren 82.)

Estudiantes de La Plata: Albil- Rodriguez, Desabato, Cellay, Ré (Rojo 91.), Verón, Brana, Benítez (Sánchez 75.), Peréz (Núnez 79.), Boselli, Diaz

Gólszerzők: Boselli (37.), illetve Pedro (89.) és Messi (110.)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Gerard Piqué

A katalán hátvéd hiba nélkül hozta le a találkozót, és a mérkőzés vége felé tulajdonképpen előretolt csatárként segítette a Barca támadásait, és végül elévülhetetlen érdemeket szerzett az egyenítésben. Ugyanakkor muszáj megjegyezni, hogy a választás egyáltalán nem volt egyszerű, és nem a sok kiemelkedő teljesítmény miatt.

A teljes mérkőzés letölthető innen.

Képgaléria

A találkozó összefoglalója videón:

(letölthető verzió)

Ünneplés:

Guardiola meghatódása:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr351609272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása