Hazai pályán 1-0-ás győzelmet aratott az FC Barcelona csapata a katalán derbin az Espanyol gárdája  ellen, így öt pontos előnnyel utazhat Abu-Dzabi-ba, a klubvilágbajnokságra. Ezen kívül azonban nem sok örömüket lelhették a Barca-szurkolók a mai mérkőzésben.

 

A lehetőségekhez képest erős tizenegyet küldött pályára Pep Guaridola: A hátsó alakzat baloldalán Maxwell, a középpályán a mostanában sokat mellőzött Touré, elöl pedig (a kisebb sérüléssel bajlódó Messi helyén) Pedro szerepeltetése tér el a jól megszokottól.

 

Ennek megfelelően nagy elánnal kezdett a hazai gárda, előbb Pedro okozott veszélyt az Espanyol kapuja előtt, ám lövése végül elkerülte a kaput, majd Henry próbálkozott, az ő lövését azonban Kameni bravúrral védte. A hazaiak közül Ibrahimovics volt leginkább elemében, remek passzokkal szolgálta ki társait, és végül ő is szerezte a minden eldöntő találatot, ebben azonban nagy szerepet játszott Xavi, illetve Iturralde González játékvezető is. A 38. percben történt ugyanis, hogy a "Bronzlabdás" középpályás térdre rogyott a 16-oson belül, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt. Bár nem lehetne Xavit színészkedéssel vádolni, hiszen valóban elveszítette az egyensúlyát, szabálytalanság sem történt, nyugodtan kijelenthetjük tehát, hogy jogtalan büntetővel szereztek vezetést a gránátvörös-kékek. Ibrahimovics ugyanis minden teketória nélkül bevágta a labdát a léc alá, 1-0. 

 

11. gólját szerezte ezzel a svéd-bosnyák támadó a bajnokságban, így a Real Mardid ellen is betaláló David Villa mögött továbbra is őrzi második helyét a góllövőlistán.

A második félidőben azonban vagy visszavettek a hazaik, vagy az Espanyol javult fel, nem tudni, de sokkal kevesebb lehetőség is adódott Kameni kapuja előtt, valamint nyomasztó labdabirtoklási fölényéből is vesztett valamelyest a hazai gárda. Egy Piqué fejes, Krkics pályára lépése, Ibra valamint Henry látványos visszaesése, és a védelem bizonytalanakodása (különösen Maxwell járt ebben élen) érdemel említést a második félidőből- no meg a tény, hogy a  Barca (noha jogtalan tizenegyessel ugyan, de) végül megszerezte a három pontot a Camp Nouban, így ötpontos előny birtokában utazhat el a klub világbajnokságra, miután a Real Madrid 3-2-es győzelmet aratott a Mestallában, nem mellékesen pedig új klubrekordot állított be, miután 15 mérkőzést követően 12 győzelemmel és 3 döntetlennel- továbbra is veretlenül vezeti a a tabellát.

A ma estét pedig (főként a második félidőt) lehetőleg mielőbb gyorsan felejtsük el...

 

FC Barcelona-RCD Espanyol 1-0 ( 1-0 )
Barcelona, Camp Nou
84.559 néző
Vezette:
Iturralde González

FC Barcelona: Valdés - Alves, Piqué, Puyol, Maxwell – Touré Yaya (Sergio Busquets, 85.), Xavi, Iniesta - Pedro (Keita, 60.), Ibrahimovics (Bojan, 76.),  Henry

RCD Espanyol: Kameni - Roncaglia, Pareja, Víctor Ruiz, Chica - Forlín, Baena (Javi Márquez, 46.) - Luis García, Verdú (Callejón, 46.), Corominas (Ben Sahar, 76.), Iván Alonso

Gól: 1-0: Ibrahimovics (38. - büntetőből)

Sárga lapok: Ibrahimovics (31.), Piqué (84.),  Puyol (86.), illetve Forlín (18.), Chica (30.), Baena (38.) és Luis García (39.)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Carlos Idriss Kameni

Bár az első félidőben Zlatan Ibrahimovics kiemelkedett a mezőnyből, a második félidőre nagyon visszaesett, így az Espanyol kapusára esett a választásunk, akinek azért hálásak lehetnek a kisebbik katalán csapat szurkolói, hogy megúszták egy kapott góllal, hiszen több alkalommal is nagy helyzetben védett bravúrral.

 

A találkozó összefoglalója videón:

Ibrahimovics gólja:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr831593447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása