Ugyan azt előre sejteni lehetett, hogy az első mérkőzésen elért idegenbeli 1-1 a Barcelonának kedvez, arra talán kevesen számítottak, hogy ennyire könnyedén (az ellenfélnek percnyi esélyt sem adva) jutnak majd a Bajnokok Ligájának legjobb nyolc csapata közé!

Pep Guardiola meghúzta a váratlant: Ibrahimovicsot kihagyva a Pedro-Henry-Messi támadótriónak szavazott bizalmat, ráadásul Carles Puyol hátsérüléséből felépülve vállalni tudta a játékot! Ezen kívül csupán Xavi idő közben összeszedett sérülése okozott számára különösebb fejtörést. Végül (ahogy arra a fentiek ismeretében számítani lehetett) Touré, Iniesta és Busquets alkotta a középpályát, Keita tehát továbbra sem kapott lehetőséget.

A Barcelona az első percektől teljesen uralma alatt tartotta a mérkőzést. Sokkal többet birtokolták a labdát ellenfelüknél, és távoli lövésekkel is több alkalommal veszélyeztettek: Messi, Pedro és Henry kétszer kísérletezett, de a labda hol mellé szállt, hol Lehmann védett (valamilyen úton-módon). Az első gólra sem kellett túl sokáig várni. A tizenkettedik percben Puyol szerelt a saját tizenhatosánál, majd Touré indult meg nagy léptekkel a Stuttgart kapuja felé. A félpályánál Messihez játszott, akit nem nagyon támadtak a védők, így ő egészen a tizenhatos vonaláig vezette a labdát, és amikor összezártak volna előtte, már késő volt: Az argentin bődületes bombát eresztett meg Lehmann kapujának jobb felső sarkába. 1-0, összesítésben pedig már 2-1!

Nem telt el tíz perc a vezető gól megszerzése óta, amikor már kettő volt az előny! Messi zseniális labdával ugratta ki a védők mögé kerülő Tourét, aki egyből centerezett, a középen érkező Pedro pedig a kapuba továbbított 2-0! A gól láttán rémesen egyszerű játéknak tűnt a futball. Azt lehet mondnai, hogy a Barcelona különösebb megeröltetés nélkül eldöntötte a továbbjutást cirka húsz perc alatt. A félidő hátralévő részében több gól már nem született, noha a kifejezetten aktív Henry előtt több alkalommal is nyílott lehetőség.

A második játékrészt Touré kapu mellé szálló lövése vezette fel (jó tizenhatról lőhetett tisztán az elefántcsontparti). Lionel Messi egyébként ekkor némiképp meglepő módon bal szélen játszott, és több alkalommal is remekül viharzott el a védők mellett. Második (csapata harmadik) gólját azonban már középről szerezte: A hatvanadik percben Pedro szerzett labdát a Stuttgart térfelén, majd a jobb szélen kapu felé iramodott és pontosan játszott vissza Alvéshez. A kis brazil látványos sarkazással hozta játékba Messit, aki leforult védőjéről, és tizenhatról az elmozduló Lehmann helyére visszalőtte a labdát. 3-0!

A Stuttgart ezek után sem bírt kibontakozni. Gyakorlatilag egyetlen egy veszélyes szituáció sem alakult ki Valdés kapuja előtt. Ellenben a Blaugrana tovább hengerelt: Messi "ficánkolt", tulajdonképpen azt csinált az ellenfél védőivel, amit csak akart. Egy alkalommal fejjel veszélyeztetett, ám Lehmann ez esetben résen volt, egy másik helyzetben pedig jobbal próbálta ellőni a mellel maga elé tett labdát, ekkor viszont Niedermeier tette bele a lábát a lövésbe. Rögtön ezután egy lenyűgöző szöglet kombinációval ejtette ámulatba a csapat a nagyérdeműt. Messi az egészen hátul helyezkedő Iniestához ívelt, aki a beinduló Alvés fejére varázsolta a labdát, a brazil azonban sajnos pontatlanul játszott középre (holott senki sem zavarta), így a labda elszállt Henry feje felett.

A hajrában a legtöbbünk számára már csak az volt a kérdés, hogy vajon Messi számára ezúttal is összejön-e a mesterhármas, vagy sem. Végül nem jött össze, holott a nyolcvanhatodik percben minden esély megvolt rá: Ismét Touré iramodott meg ellentmondást nem tűrően, majd a kis argentinnak passzolt, aki keresztbe vezette a labdát a Stuttgart tizenhatos vonala előtt (közben csomót kötött egy pár lábra), majd mikor már csak Lehmannal állt szemben, rossz megoldást választott: Lágyan a labda alá nyúlva kapu mellé pörgetett. Végül mégsem úszták meg a svábok három kapott góllal. Az egy perccel korábban pályára lépő Krkics remek kiugratást kapott a nyolcvankilencedik percben a szintén csereként beálló Ibrahimovicstól, majd első labdérintésével elpasszolta a labdát a kifutó veterán hálóőr mellett. 4-0! Valódi kiütés, ráadásul mind a négy gólt saját nevelésű játékos szerezte!

A Barca tehát csattanós választ adott a (jogos) kritikákra: Az elmúlt "másfél" mérkőzés már a tavalyi csapat játékát idézte, és noha a Stuttgart egyáltalán nem tekinthető európai élcsapatnak, a magabiztos nyolc közé jutás azért tekintélyt parancsol. A Barcelona tehát félelem nélkül várhatja a péntek déli sorsolást, ahol kiderül, hogy mely csapattal mérkőzik meg a legjobb négy közé jutásért. (Lehetséges ellenfelek: Arsenal, Bayern München, Manchester United, Olympique Lyon, Internazionale, CSZKA Moszkva, Girondins Bordeaux)

FC Barcelona – VFB Stuttgart 4-0 (2-0)
Továbbjutott az FC Barcelona (5-1- gyel)
Barcelona, Camp Nou
88.543 néző
Vezette:
Alain Hamer (luxemburgi)

FC Barcelona: Valdés- Alves, Piqué, Puyol, Maxwell- Touré, Sergio Busquets (Ibrahimovics, 66.), Iniesta (Krkics, 88.)- Pedro, Messi és Henry (Milito, 78.)

VFB Stuttgart: Lehmann- Celozzi (Gebhart, 46.), Niedermeier, Delpierre, Molinaro- Kuzmanovics, Khedira- Trasch, Hleb- Cacau és Pogrebnyak (Marica, 70.)

Gólok:  1-0 - Messi (14.), 2-0 - Pedro (22.), 3-0 - Messi (60.), 4-0 - Krkics (89.)

A mérkőzés legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Lionel Messi

Egészen a nyolcvanhatodik percig Piquét óhajtottam a mérkőzés legjobbjának megtenni (egyfelől régóta klasszis teljesítménnyel rukkol elő, másfelől kicsit unalmas, hogy mindig Messi neve olvasható ennél a résznél). Akkor azonban az argentin klasszis ismét bemutatott egy szédületes szólót, és hát ha valaki kettesével (hármasával) rugdossa a gólokat, akkor az rá is szolgál a címre!

A teljes mérkőzés letölthető innen: Első félidő, második félidő   - magyar kommentár! (Digisport)

Videó adatai:
Méret: 974 MB + 956 MB
Hossz: 2 x 49perc
Felbontás: 576x432
Formátum: avi

A találkozó összefoglalója videón:

Első félidő:

Letölthető innen.

Második félidő:

Letölthető innen.

1-0 - Messi


2-0 - Pedro


3-0 - Messi


4-0 - Krkics

tv2 (benne Hleb, Touré és Piqué riport)


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr221850294

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása