Nem akármilyen lehetőséget szalasztott el a katalán alakulat, hiszen hetven percnyi "szuperszónikus" futballt követően már két góllal is vezettek az Emirates-ben, a vége mégis döntetlen lett a nagy iramú mérkőzésnek. Ráadásul több kulcsjátékos is egészen biztosan kihagyja majd a visszavágót.

Nem akármilyen elánnal vetették bele magukat a küzdelembe a Blaugrana játékosai, gyakorlatilag kapujuk elé szegezték a londoniakat, akik az első húsz percben elsősorban Manuel Almúnia kapus bravúrjainak köszönhetően nem kerültek hátrányba: Busquets, Messi, majd Ibrahimovics lövését kellett hárítania, a tizenötödik percben pedig Xavi közeli lövését védte valami hihetetlen földöntúli bravúrral. A hazaiak gondjait szaporította, hogy Andrei Arshavin és William Gallas is sérülést szenvedett, így mindketten kénytelenek lesznek majd kihagyni a jövő heti visszavágót. Mindezek tetejébe a játékot végül mégis vállaló Cesc Fábregas is sárga lapot kapott, így ő sem léphet majd pályára nevelőegyesülete pályáján. Az ágyusok előtti egyetlen veszélyesebb szituáció Bendtner előtt adódott, ám egyfelől ő sem volt képes bevenni Valdés kapuját, másfelől ha ez sikerült is volna neki, gólja akkor is érvénytelen lett volna, hiszen lesen tartózkodott.

Az első félidei 0-0-t követően a második játékrész góllal kezdődött! Piqué rögtön a középkezdést követően remek labdával ugratta ki a meglóduló Ibrahimovicsot, aki a kifutó Almúnia felett a hálóba emelt. 0-1! Megvolt hát az oly fontos idegenben lőtt gól! Nem sokkal később Bendtner fejesét kellett hárítania Valdésnek, majd az ötvenkilencedik percben megduplázta előnyét a katalán egylet:az előzőhöz kísértetiesen hasonló akció végén újfent a svét csatár volt eredményes, ám ezúttal Xavi indított hajszálpontosan, Ibra pedig egy igazítást követően a rövid felsőt pókhálózta ki. 0-2! Negyedik meccsén az ötödik gólja volt ez a svédnek, szemmel láthatóan jót tett tehát neki a Zaragoza elleni Messi által átengedett tizenegyes. (Halkan jegyzem meg: Sagna nagyon csúnyán beragadt ennél a szituációnál.)

Ekkor még egy nagyobb arányú győzelem is a levegőben lógott, ám a Barcelona ezek után érthetetlen módon visszavett a tempóból, az Arsenal játékosai pedig nagyon felpörgették játékukat. Ennek eredményeképp Theo Walcott mindössze három perccel becserélését követően eredményes tudott lenni! Bendtner passzát értékesítette a szélvészgyors angol ifjú, ismételten nyílttá téve ezzel a meccset. 1-2! A katalán híveket tovább szomorította, hogy Gerard Piqué is begyűjtötte eltiltást érő sárga kártyáját, így ő sem léphet majd pályára a visszavágón.

A hetvenhetedik percben aztán Pep Guardiola egy szakmailag nehezen, gesztusképpen annál inkább értékelhető húzásként lehozta a nagyon aktív Ibrahimovicsot, akinek helyét a korábbi londoni kedvenc, Thierry Henry foglalhatta el. Ezután már nem sok lehetőség adódott már a vendégek előtt, igaz, a hazaiak játékán sem feltétlenül érződött az egyenlítés- mégis összejött nekik. Puyol akasztotta a lövéshez készülődő Fábregast a tizenhatoson belül, Busacca játékvezető pedig habozás nélkül a tizenegyes pontra mutatott. Ráadásul (talán túlzottan szigorúan) a svájci ki is állította a "Kapitányt", mindkét álland belső védőjét elveszítette hát Guardiola a visszavágóra. Fábregas a megítélt büntetőt az elvetődő Valdés mellett a kapu közepébe bombázta, ezzel pedig kialakította a 2-2-es végeredményt. A teljesség kedvéért azt még hadd mondjam el, hogy a gólja után ő is megsérült, így az utolsó percekben gyakorlatilag tizen-tizen küzdöttek egymás ellen a pályán, hiszen az ifjú katalán csak sántikált, mivel Arséne Wenger korábban már kihasználta mindhárom cserelehetőségét.

Fantasztikus iramú mérkőzésen született hát döntetlen, a katalán hívek csupán azt sajnálhatják, hogy hetven percnyi pazar játékot követően csapatuk kissé visszavett, így kétgólos előnyüket is "sikerült leadniuk". Persze a mutatott játék és az idegenben szerzett két gól valamelyest a Barcának kedvez, azért korántsem lehet lefutottnak tekinteni a továbbjutás kérdését. Folytatás jövő kedden, addig pedig még a Bilbaót látjuk majd vendégül szombaton.

Arsenal FC – FC Barcelona: 2-2 (0-0)
London, Emirates
59.572 néző
Vezette:
Massimo Busacca (svájci)

Arsenal: Almunia- Sagna (Walcott, 66.), Gallas, Clichy, Vermaelen, Diaby- Fábregas, Nasri, (Denilson, 44.), Song, Arshavin (Eboue, 28.) és Bendtner

FC Barcelona: Valdés- Alvés, Puyol, Piqué, Maxwell- Busquets, Xavi, Keita- Pedro, Ibrahimovics (Henry, 76.), Messi (Milito, 86.)

Gólszerzők: 0-1 - Ibrahimovics (46.), 0-2 - Ibrahimovics (59.), 1-2 - Walcott (69.), 2-2 - Fábregas (85., tizenegyesből)

A találkozó legjobbja a barcavideo.blog.hu szerint: Manuel Almúnia

A katalán csapatból természetesen a két gólt szerző Ibrahimovics emelendő ki, de az, hogy a találkozó végül döntetlennel zárult, elsősorban a spanyol kapusnak köszönhető, aki főként az első félidőben mutatta be bravúrok tucatját, életben tartva ezzel csapata továbbjutási esélyeit.

A teljes mérkőzés letölthető innen vagy innen.

Tekintsd meg a találkozó összefoglalóját videón!

Első félidő


Második félidő

0-1 - Ibrahimovics

0-2 - Ibrahimovics

tv2 (benne Henry, Pep, Wenger és Walcott-riport)


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr831887374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása