Első mérkőzésére készülhetett a katalán válogatott Johan Cruyff irányításával, az ellenfél pedig nem kisebb nevű együttes, mint Maradona argentin gárdája volt. Igaz, "az isteni" Diego eltiltása miatt nem lehetett jelen a találkozón.

A mérkőzés érdekessége lehetett volna, ha az Arsenal játékosa, Cesc Fabregas is pályára lép nevelőegyesületének arénájában, de Arsene Wenger sajnos nem engedte el a középpályást. Azonban így sem panaszkodhat a Nou Campba kilátogató mintegy 54.000 néző, hiszen remek összecsapást láthatott, sok (méghozzá milyen!) szép góllal, ráadásul Cruyff gárdája két góllal jobbnak is bizonyult ellenfelénél. A találkozón mind a hat Barca-játékos (Valdés, Puyol, Piqué, Busquets, Xavi és Krkics) pályára lépett, sőt utóbbi remek góllal vette ki részét a sikerből. A csapatok különösen a második félidőben tettek ki magukért, hiszen öt gól is ebben a játékrészben született.

Katalónia–Argentína 4–2 (1–0)

Barcelona, Nou Camp, 53 000 néző

Vezette: Álvarez Izquierdo

Katalónia: Víctor Valdés (Codina, 78.) – Bruno Saltor, Puyol (Óscar Serrano, 63.), Oleguer, Capdevila, Piqué (Moisés Hurtado, 46.) – Busquets, Xavi Hernández (Sergio González, 57.), Verdú – Sergio García (Fernando Navarro, 74.), Bojan Krkic (Corominas, 66.)

Argentína: Diego Pozo – Cristian Álvarez (Salvio, 80.), Nicolás Otamendi (Nico Pareja, 46.), Martín Demichelis, Emiliano Papa (Dátolo, 62.) – Fernando Gago (Banega, 79.), Mario Bolatti, Javier Pastore, Angel di María – Ezequiel Lavezzi, Gonzalo Higuaín (Martín Palarmo,  67)

Gólszerzők: Sergio García 44., Krkic 55., Sergio González 70., Moisés 76., ill. Pastore 63., Di María 72.

A találkozó összefoglalója videón:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr51617500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása