Hazai pályán fogadja ma este 20 órától az FC Barcelona csapata városi riválisát, az RCD Espanyolt.

Guardiola edző dolgát nehezíti, hogy nem számíthat a hét közben sérülést szenvedő Messire, valamint az ifjú Jeffrenre. Ezzel együtt, ha valamikor várható kiütéses győzelem az idényben, akkor ez most könnyen megeshet, hiszen az Espanyol nagyon rossz formában van, legutóbb október 18-án győztek a bajnokságban, azóta viszont öt mérközésen mindössze egy pontot szereztek, ráadásul legutóbbi négy mérkőzésükön egyaránt vereséget szenvedtek, méghozzá úgy, hogy közben gólt sem szereztek, viszont tizenegyet kaptak. Legutóbb például hazai pályán négyet a kieső helyen álló Racing Santandertől, amely gárda második győzelmét szerezte ezzel a bajnokságban. A katalán csapat így visszacsúszott a tabella tizennegyedik helyére, és mindössze három egységnyire van a kiesőzónától. Gondjaikat szaporítja, hogy Tamudo, De la Pena, Moises, Marqués és David Garcia ilyen-olyan okokból kifolyólag, de egyaránt a lelátón foglalhat majd csak helyet.

A Barcelona ellenben utolsó öt mérkőzését kivétel nélkül megnyerte, köztük olyan rangadókat, mint az Inter, a Real Madrid vagy a Deportivo elleni meccsek, s mindemellett gólkülönbségük is imponáló: tíz rúgott ellenében kettő kapott gól (azok is olyanok ugyebár...).

Ami viszont a vendégek esélyeit növelheti, az a Derbi Catalá-t körülvevő felfokozott hangulat lehet, így motivációs hiányról bizonyosan nem lehet majd beszélni. Nem egyszer volt már példa a derbik történetében arra, hogy borult a papírforma, mint például tavaly, amikor az első helyen álló Barca hazai pályán kapott ki 2-1-re a tabella végén talányázó városi riválisától, ráadásul legutóbb négy esztendeje sikerült nyernie ellenük hazai pályán a Barcának. Pep mester nyilatkozata szerint nem hajtja őket a bosszúvágy, ám ugyanolyan győzni akarással lépnek majd pályára az Espanyol ellen is, mint mindig. Guardiola szokásához híván dícsérte az ellenfél erejét, valamint méltatta Mauricio Pochetino edző munkásságát, ugyanakkor kicsit panaszkodott is, mondván, hogy a Kijev elleni szerdai találkozó óta nagyon kevés idő telt el.

Nos, ez valóban így van, éppen ezért nehezen megjósolható a kezdő ntizenegy- kérdés, hogy mennyire erős kezdőcsapattal tervez Guardiola a jövő heti klub vb-re, melyet egybahangzó nyilatkozatok szerint nagyon is komolyan vesznek majd. Ezzel együtt sem valószínű, hogy egy bajnoki meccset félvállról vennének a gránátvörö-kékek, különösen nem egy városi derbit.

A védelem jobb oldalán tehát Alvés kezdhet, baloldalon viszont akár Abidal, akár Maxwell is szóhoz juthat, középen pedig jó esély van arra, hogy a Piqué-Puyol párosból egyiküket pihenteti Pep, akár Márquez, akár Csigrinszkij javára. Középen az egyelőre töretlen bizalomnak örvendő Busquets kezdhet, és bizonyosra vehető Xavi és Iniesta szerepeltetése is. Elöl Messit Pedro pótolhatja a jobb oldalon, baloldalon pedig a hét közben pihenő Henry játszhat. A középcsatár posztjára Ibrahimovics a legesélyesebb, Krkics talán a jövő heti klub vb-n juthat nagyobb szerephez.

FC Barcelona-RCD Espanyol
December 12. (szombat) 20:00,
Barcelona, Camp Nou
tv: Sport 1

FC Barcelona várható kezdőcsapata:  Valdés – Alvés, Puyol (Csigrinszkij), Piqué (Márquez), Abidal (Maxwell) – Busquets, Xavi, Iniesta – Pedro, Ibrahimovics, Henry.

Ráhangolódásképpen tekintsd meg a tavalyi találkozó összefoglalóját:


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr111592045

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása