_Colos 2010.05.04. 11:00

Kötelező feladat

Három mérkőzés van hátra, és véget ér a spanyol labdarúgó szezon. Mondanom sem kell, a három legfontosabb találkozó vár Pep Guardiola gárdájára, hiszen ha nem akarják trófea nélkül zárni az idényt, akkor feltehetően minden pontra szükségük lesz, a Real Madrid botlására ugyanis nem nagyon lehet számítani.

Tudja ezt mindenki nagyon jól Barcelonában, éppen ezért Guardiola minden hadra fogható játékosát a keretbe jelölte. Ez azt jelenti, hogy a sérült Iniesta és az eltiltott Busquets természetesen csak a lelátón foglalhat majd helyet, ám a sérüléssel bajlódó Xavi az eredmény alakulásától függően akár pályán is találhatja magát. Nem lehet persze figyelmen kívül hagyni, hogy a három mérkőzés közül a szombati sevillai túra ígérkezik a legnehezebbnek, így könnyen elképzelhető, hogy egy-két játékos, aki már régen kapott pihenőt, ezúttal csak a cserepadon foglalhat majd helyet (például Xavi).

José Luis Oltra együttesére akár azt is mondhatnánk, hogy jó formában van, lévén utóbbi öt mérkőzésén mindössze egy vereséget volt kénytelen elkönyvelni és háromszor nyert, de az igazsághoz hozzátartozik, hogy a szezon során mindössze egyetlen egyszer voltak képesek idegenben győzni (Gijónban), ezen kívül három döntetlenre és tizenhárom (!) vereségre futotta csupán az erejükből. Nem tartom tehát valószínűnek, hogy ők lennének a második csapat, amely ponttal távozik idén a Camp Nouból. "Országos egyesért" kiált tehát a meccs, kár, hogy tippmixen 1,05 a Barca győzelem szorzója (még hendikeppel is csupán 1,21!).

Ami mellettük szólhat: Az életükért küzdenek. Kétségeink sem lehetnek afelől, hogy minden fűszálba bele fognak kapaszkodni, hiszen elérhető közelségben van számukra a bentmaradás, és ha azon fog múlni, hogy megállítsák Messit, Pedrót vagy akár Krkicset, akkor bizony oda fognak rúgni rendesen (lásd: a Xerez elleni találkozó).

A Barca kezdőcsapatát nehéz megjósolni. Jómagam egy Alvés-Piqué-Puyol-Abidal összetételű hátsó alakzatot várok, de könnyen elképzelhető, hogy Pep a franciát továbbra sem meri harcba dobni, ez esetben Maxwell foglahatja el a helyét, de az sem kizárt, hogy Puyol helyett Milito kezd majd. Középen Busquets hiányában egy kevésbé kreatív középpályára van kilátás, nem tartom valószínűnek ugyanis, hogy Guardiola megkockáztatná Xavi szerepeltetését a szombati találkozó előtt, nehogy rásérüljön izomszakadására. Így Keita és Touré szereplése szinte biztos, mellettük esetleg Thiago kaphat még lehetőséget, de akár Márquez is szóhoz juthat itt. Elöl a már-már szokásos Messi-Pedro-Krkics trió kerülhet bevetésre, de a rotáció elvét figyelembe véve akár Henry, akár Ibrahimovics is szerephez juthat.

Ritkán merek konkrét jóslatokba bocsátkozni, de ha a fiúk a Villareal ellen látott elszántsággal vetik magukat harcba, akkor egy sok gólos győzelemre van kilátás (tippmixen 1,73-at fizet, ha legalább négy gól születik a találkozón).

FC Barcelona - CD Tenerife
Barcelona, Camp Nou
20:00 (tv: Sport2)
Vezeti: Delgado Ferreiro

Az FC Barcelona várható kezdőcsapata: Valdés- Alvés, Piqué, Puyol (Milito), Abidal (Maxwell)- Keita, Touré, Thiago (Xavi)- Messi, Pedro (Henry) és Krkics (Ibrahimovics)

Online streamek

A tabella élmezőnye:

1. (1.) FC Barcelona 35  28 6 1  87:21  +66 90
2. (2.) Real Madrid 35  29 2 4  92:32  +60 89

A két csapat hátralévő mérkőzései (pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorol, vagy a Barca lenne a bajnok):

36. ford.: Barca-Tenerife; Mallorca-Real
37. ford.: Sevilla-Barca; Real-Bilbao
38. ford.: Barca-Valladolid; Málaga-Real

Ráhangolódásképpen tekintsd meg az idegenbeli gálát (Messi mesterhármassal!)

Egy mulatságot keltő próbálkozás egy újságíró részéről a meccs előtti sajtótájékoztatón:

Share/Bookmark


A bejegyzés trackback címe:

https://barcavideo.blog.hu/api/trackback/id/tr801973386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása